www.istockphoto.com © Figure8Photos & © Aldo Murillo
www.istockphoto.com © Figure8Photos & © Aldo Murillo

Introductie van het onderzoek

Welkom op de website van het FemNAT-CD onderzoek. Dit is een nieuw Europees onderzoeksproject waarmee we proberen meer kennis te verkrijgen over verschillen in gedrag tussen jongens en meisjes.

 

FemNAT-CD is een multidisciplinair onderzoeksproject, waarin 1840 kinderen en jongeren tussen de 9 en 18 jaar worden onderzocht. Het onderzoek wordt uitgevoerd in verschillende Europese landen: Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Ierland, Zwitserland, Nederland, Spanje, Griekenland en Hongarije.
Het onderzoek richt zich op verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, in de hersenen, hormoonspiegels, genetica, emotie herkenning en emotie regulatie en fysiologische systemen. We zullen ook interviews afnemen, bij zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers, over de gezondheid en het gedrag van de kinderen, maar ook over de invloed van bepaalde omgevingsfactoren op het welzijn van de kinderen.

 

Het onderzoeksproject wordt gefinancierd door het ‘7e kaderprogramma’ van de Europese Unie voor Europees wetenschappelijke onderzoek. In het project werken 13 verschillende universiteiten en klinische centra in Europa met elkaar samen en de Goethe Universiteit in Frankfurt, Duitsland, coördineert het onderzoeksproject.

Home
Top

Newsletter Subscription

Social Media

Twitter Google Plus Facebook